Maar wat is nu persoonlijke groei?

Een heel moeilijke vraag waar velen onder ons mee worstelen.

Je zin naar persoonlijke groei ontdek je m.i. pas net als je persoonlijke groei om één of andere reden stagneert. Als er plots sprake is van een gemis, van een besef van onvolledigheid, van een zoeken naar iets.

Ik zie persoonlijke groei als het verlangen om meer en meer te worden wie jezelf bent – eigenlijk alles te worden waar je in staat toe bent.

Hoewel ik geloof dat dit intrinsiek verlangen naar zelfrealisatie ons allemaal leidt, is het mij ook duidelijk dat we vaak niet meer de juiste dingen doen. En wel omdat dit verlangen vaak overheerst wordt door onze denkende, geconditioneerde geest.

Het laat ons toe in relatie met anderen om onszelf en onze ideeën bewust en oprecht voor te stellen. Uiteindelijk kunnen we – door hen daar dan ook mee te inspireren – ons steentje bijdragen tot hun succes.

Persoonlijke groei zorgt er ook voor dat wij ons gezonder en beter voelen. Waardoor we meer voldoening ervaren en dus ook gelukkiger zijn – een energieboost die onze relaties met anderen alleen maar ten goede kan komen.

Zin om hier eens van gedachten over te wisselen? Contacteer mij

 

vervaagd-744op2px.png