Het leven kan soms verrassend zijn, niet?

Soms loopt alles op wieltjes, vallen alle puzzelstukken mooi op hun plaats en dan plots daagt het leven je uit voor iets waar je zelf niet voor zou kiezen.Ook mij overkwam het:

“Weet je, Christophe, economische crisis, Chapter 11 in de US – we kunnen er echt niet omheen, we moeten besparen en dus in de Europese activiteiten snijden – enfin, volgende maand moet je dus niet meer komen …”

Na 15 jaar sales en sales management in de financiële en de ICT sector, ziedaar op een druilerige novemberdag de boodschap. Een koude douche? Jazeker – dan toch die eerste weken!

Algauw groeide in mij toch het besef dat dit mij de opportuniteit bood om even na te denken, om even afstand te nemen. Bertold Brecht zei ooit: “Ik sta even stil, en dat is een hele vooruitgang.” En gelijk dat hij had ! Voor je het weet denk je beter na over wat je met je 2 weken vakantie wil doen, dan over wat je met de rest van je leven wil doen.

Nu is nadenken natuurlijk maar één iets, er vervolgens wat mee doen is nog iets anders. En zo kom ik tot het waarom van Capegro, nl. persoonlijke groei – dat inherent verlangen om meer en meer jezelf te worden.

Dit vertaalt zich voor mij o.m. in:

  • Het (h)erkennen van elkaars tekortkomingen
  • Het bewust worden van elkaars groeipotentieel
  • Het opkomen voor je eigen overtuigingen en gevoelens zonder voorbij te gaan aan die van de anderen
  • Het oprecht leidinggeven
  • Enz…

… om dan daar vervolgens ook individueel en in team allemaal mee aan de slag te gaan. Dit is zeker niet gemakkelijk – een heuse uitdaging waarbij begeleiding best noodzakelijk is…

Want uit de praktijk en eigen ondervinding, weet ik dat dit veelal gebeurt met vallen en opstaan. Net uit die tegenslag kan je veel leren. Vandaar ook mijn persoonlijk leidmotief:

Sometimes you win, sometimes you learn

 

Interesse? Contacteer mij.

 

 

 

vervaagd-744op2px.png